Brouwers Fysiotherapie
Nordic walking
Nordic walken is het lopen met stokken (poles) waarbij naast de beenspieren ook de romp- (rug en buik) en schouder-arm spieren actief bij het wandelen worden betrokken. Door gebruik te maken van de Nordic walking loop-techniek wordt naast het aanspreken van extra spiergroepen ook de houding tijdens het lopen sterk verbeterd.

Wat kan Nordic Walken voor u betekenen?

Zij die nek en rugklachten hebben, kunnen veel baat hebben bij de Nordic walking training als aanvulling op eventuele fysiotherapeutische begeleiding bij deze problemen. Door het natuurlijke beweeg patroon worden klachten vermindert en het herstel bevorderd.

Het energieverbruik bij Nordic Walken ligt ca. 30% hoger ten opzichte van normaal wandelen. Hierdoor wordt de algemene conditie sneller verbeterd wat voornamelijk van belang is voor mensen met hart- of longproblemen (copd) en bij suikerziekte (diabetes).

Sinds 2006 verzorgt Brouwers Fysiotherapie wekelijkse Nordic Walking tochten door de bossen van Luyksgestel. Weer of geen weer, elke woensdagochtend 2 groepen van 9 – 10.30 u en van 10.30 – 11.30 u. Eerst 15 min. warming-up, daarna wandelen door zeer gevarieerde natuur met daar waar nodig en gewenst loopinstructie. Bekijk hier de folder of kijk voor een foto-impressie op de nieuwspagina.

Heeft u vragen of wilt u meelopen? Bel 0497-541914 of neem contact op via het onderstaande formulier!
Made on
Tilda